Rumpaka Rajah

Pun sampun amitan ampun

ka luhur ka Sang Rumuhun

ka handap ka Sang Batara

Sang Batara Sang Batari

Sang Batara Nagaraja

Sang Batari Nagaumpi

 

Ka luhur ka nu mayungan

ka handap ka nu ngamparan

jisim tanpa isim-isim

neda agung nya paralun

 

K luhur ka Sunan Ibu

ka Sang Ratu Payung Agung

ka handap ka Sunan Rama

ka Guru Putra Hyang Bayu

Sang Kolépat Herang ngaraning menyan

Sang Embut Putih ngaraning haseup

sukma nu dikukusan

sukma nu dikukusan

 

Neda agung nya paralun

neda panjang pangampura

pun sampun amitan ampun

 

Reuwas ku impian kuring

bisi ditagih jurig saketi

ngahutang anu salaksa

nagihna sok susungkunan

ngedukkeun nu jadi hojah

mancokeun hujan jeung getih

kuyupuk jadi halimun

kayapak jadi sagara

 

Ditulak ku rajah pamutah

pangmutahkeun lembur ieu

ti hilir kutana beusi

ti wétan kutana waja

ti kidul kutana wulung

ti kalér kutana inten

lain kuta bagja


tapi kuta panday …


 

Neda agung nya paralun

neda panjang pangampura

pun sampun amitan ampun

 

Notog ka Gunung Koromong

énggal ka Pandita Gunung Padang

bray caang neda padang

caang dina tungtung ati

dukun lebus paraji sakti

nu séda waruga jagat

ninggang nusa tigang puluh tiga

bangawan sawidak lima

neda agung nya paralun

neda panjang pangampura

 

Buyut Gahung Ratu Gahung

nu ngawindu di buana pancatengah

cupu disampun manik

datang manik astagina

Nu ngageugeuh di Gunung Halimun

Buyut Eundeur Buyut Eur-eur

Buyut Timbang Ajirarang

nu nanggeuy Aji Rajah Pakuan

 

Punika Rajah Pamunah

munah kayu munah batu

dipunah ku rajah pamunah

munah lemah katut imah

dipunah ku rajah pamunah

punah kayu katut batu

dipunah ku rajah pamunah

punah ku sajagat kabéh

punah ku sajagat kabéh

punah, punah, punah

ku sajagat kabéh

 

Punika Rajah Pamunah

bayu mada, bayu madi, bayu waras

tunggal kulit, tunggal dagingning déwata

bisina sumping ti peuting datang ti beurang

bayu mada bayu madi bayu waras

tunggal kulit tunggal dagingning déwata

 

Ulah matak jadi mandawa kana badan

ulah matak jadi mandawi kana diri

bisi aya jurig nyiliwuri

setan marakayangan

kelong néwo-néwo

ti cai geusan mandi

ti darat geusan pileumpangan

teu wana, teu wani, teu wawuh

 

Muncuk ka Sang Ratu Galuh

munday ka Kéan Santang

Sang Lumajéng Buanahérang

pangupatkeun pangupatkeun pangépéskeun

 

Bisi aya jurig nyiliwuri

sétan marakayangan

kélong néwo-néwo

ti cai geusan mandi

ti darat geusan pileumpangan

 

Muncuk ka Sang Ratu Galuh

munday ka Kean Santang

Sang Lumajéng Buanahérang

pangupatkeun pangupatkeun pangépéskeun

ka putra ka leuwisésa

ka putra ka leuwigedé

terusna ka Cihaliwung

mapayna ka Cisadané

Cihaliwung nunjang ngidul

Cisadané nunjang ngalér

pangrumbayan rambut panjang

paragi nu geulis mandi

paragi nu éndah ngala

ngala …




ditingalan nu ngahyang

 

 

Hunnggg Tatiya Ahuunngg….Cag

RaHayu…

2 Tanggapan

  1. sampurasun

    seratan anu luhur ti para luhur leluhur.. mugia sing aya dina kalanggengan kangge pitutur luhur putra wayah anak incu…
    Rahayu..nun.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: